تاثیر آموزش آنلاین بر دانش‌آموزان


از آنجایی که آموزش آنلاین با محدودیت‌هایی روبرو است، در نتیجه می‌توان گفت که با آموزش‌های حضوری تفاوت زیادی دارد. اما این بدان معنا نیست که نتایج خوبی نخواهد بود. در آموزش آنلاین بخش عمده‌ای از مسئولیت‌ها با دانش‌آموز است در نتیجه دانش‌آموز سعی می‌کند تا بیشترین و بهترین نتیجه را از آموزش ارسال شده توسط معلم، دریافت کند. در واقع تلاش دانش‌آموز برای یادگیری افزایش خواهد یافت و همچنین اگر در بخشی دچار مشکلات یادگیری شود، خودش به سراغ فیلم‌ها و آموزش‌های مختلف آن درس در اینترنت می‌رود تا یادگیری را کامل کند و بخش‌های نامفهوم دروس را بیاموزد. در آموزش حضوری ما شاهد چنین چیزی مخصوصا در ایران نیستیم که دانش‌آموزان برای یادگیری تلاش خاصی انجام دهند زیرا برای هر چیزی به معلم مدرسه یا معلم‌های خصوصی تکیه می‌کنند. این روند جدید آموزش آنلاین به دانش آموزان فرصت بیشتری برای یادگیری خواهد داد. در واقع دانش‌آموز تمام روز وقت دارد تا دروس خود را یاد بگیرند یا رفع اشکال کنند.

از سوی دیگر این آموزش آنلاین به دانش‌آموزان می‌آموزد که از دنیای اینترنت محتوا بیاموزند و فقط برای بازی یا تماشای فیلم و کارتون از آن استفاده نکنند. این موضوع می‌تواند بر استفاده‌ی دانش‌آموزان از اینترنت نیز تاثیر مثبتی بگذارد و آنها را با بُعد جدیدی از آموزش آشنا کنند. البته آموزش آنلاین دانش‌آموزان کوچک‌تر، کار را برای خانواده‌ها پیچیده‌تر کرده و مسئولیت خانواده را در یادگیری و انجام تکالیف بیشتر کرده که کاملا طبیعی است.

هرچند که آموزش حضوری از معلم می‌تواند یادگیری بهتری را به همراه داشته و آموزش به شیوه آنلاین برای معلم‌ها کمی سخت است اما قطعا دانش‌آموزان را علاقه‌مند‌تر، خلاق‌تر و مسئول‌تر خواهد کرد و تاثیرات مثبت آن بیشتر از تاثیرات منفی آن خواهد بود. شاید از تاثیرات منفی آن بتوان به ناکام ماندن دانش‌آموزان در اجتماع اشاره کرد که آن را می‌توان در خانواده حل کرد یا بعد از پشت سر گذاشتن کرونا به آن بخش پرداخت.

آموزش آنلاین بسیار جذاب و کاربردی بوده و حتی ‌می‌تواند شیوه آموزشی را برای همیشه تغییر دهد. در حال حاضر تمامی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه که درگیر کرونا هستند، آموزش آنلاین را پیش گرفته‌اند و این موضوع که برخی والدین و دانش‌آموزان معتقدند که به صورت آنلاین امکان یادگیری وجود ندارد کاملا غلط بوده زیرا این روش تاثیر خوبی بر یادگیری دانش‌آموزان خواهد داشت. در آموزش آنلاین در واقع دانش‌آموز هر لحظه و هرجا معلم را در اختیار دارد و می‌تواند هروقتی که با مشکل روبرو شد با معلم خود ارتباط داشته باشد. چنین امکانی هرگز در آموزش حضوری در اختیار کاربران نبوده و دانش‌آموز برای رفع اشکال یا سوالات خود باید صبر می‌کرد تا در روز آن کلاس، اشکالات و سوالات خود مطرح می‌کرد آن هم اگر فرصت و زمان کلاس اجازه چنین چیزی را به دانش‌آموزان می‌داد.

منبع : دینو

Powered by Froala Editor

Powered by Froala Editor

02 اسفند 1400