اصطلاح رایج آموزش مجازی که باید بدانید


آیا در صنعت آموزش مجازی تازه وارد هستید؟ آیا با کلمات و اصطلاحاتی مواجه می‌شوید که معنی آنها را نمی‌دانید؟ گاهی اصطلاح‌شناسی کار بسیار سختی است. در این مطلب، شما را با 30 اصطلاح رایج آموزش مجازی که باید در ابتدای راه ورود به حوزه آموزش مجازی بشناسید، آشنا می‌کنیم:

mLearning

یادگیری با موبایل یا  mLearning امروزه در صنعت آموزش مجازی بسیار محبوب شده است و محبوبیت آن رو به افزایش است. از طریق موبایل لرنینگ، فراگیران می‌توانند با استفاده از گوشی‌های هوشمند یا تبلت به آموزش آنلاین دسترسی داشته باشند.

Gamification

تکنیک‌هایی است که محتوای آموزش مجازی را به صورت یک تجربه مشارکتی و جذاب برای فراگیران درمی‌آورد. گیمیفیکیشن یک اصطلاح رایج آموزش مجازی است که اطلاعات را به شیوه‌ای منحصر به فرد و جالب به فراگیران ارائه می‌دهد و می‌تواند شامل عناصر بازی همچون جایزه، مراحل، عناوین و بازخورد مثبت باشد.

Blended Learning

یادگیری ترکیبی، آموزش کلاسی را با آموزش آنلاین مبتنی بر وب ترکیب می‌کند تا انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشد.

Social Learning

تشریک مساعی، طوفان مغزی و مذاکره با همکاران همگی قسمت‌هایی از یادگیری اجتماعی هستند. در حوزه آموزش مجازی، این می‌تواند همه چیز را شامل شود از استفاده از رسانه‌های اجتماعی گرفته تا بحث و تبادل نظر یا چت زنده در دوره‌های آموزش مجازی.

Storyboarding

استوری بوردها به توسعه‌دهندگان دوره‌های آموزش مجازی اجازه می‌دهد تا رئوس دوره‌ها را قبل از شروع فرآیند توسعه آموزش مجازی مشخص کنند. این به تازه کارها کمک می‌کند تا بفهمند چه متون، تصاویر و عناصر دیگری برای این دوره می‌خواهند.

Tin Can API

Tin Can نسل بعدی اسکورم (SCORM) است و امکان جمع‌آوری داده‌ها درباره طیف وسیعی از تجارب یادگیری یک شخص در فضای آنلاین یا آفلاین، را می‌دهد. Tin Can API بسیاری از محدودیت‌های قدیمی را برطرف کرده است و فرمت ثابتی از فعالیت‌های شخص یا گروه را از طریق تکنولوژی‌های چندگانه مانند موبایل، شبیه سازی، بازی و … بدست می‌آورد.

Learning Management System

این اصطلاح رایج آموزش مجازی که به اختصار LMS گفته می‌شود، یک پلتفرم نرم‌افزاری آنلاین است که نتایج را انتشار، مدیریت و ردیابی می‌کند و گزارش‌هایی را برای آموزش و دوره‌های آنلاین تهیه می‌کند.

508 Compliant

اصل 508 قانون بازتوانی، استانداردهای قابل دسترسی برای انواع محتوا ایجاد کرده است. دوره آموزش مجازی که بر اساس 508 باشد، تضمین می‌کند که همه فراگیران شامل افراد دارای معلولیت نیز می‌توانند به محتوای دوره‌ها دسترسی داشته باشند.

Rapid e-Learning Software

ابزاری است که می‌توانید برای ساخت سریع دوره‌های آموزش مجازی با حداقل زمان ممکن برای اتمام پروژه استفاده کنید. برخی ویژگی‌های نرم‌افزار آموزش مجازی سریع، شامل قالب‌ها و برنامه‌های ویزارد است.

SME

SME که مخفف Subject Matter Expert یا کارشناس موضوع است، دیگر اصطلاح رایج آموزش مجازی است که به افرادی گفته می‌شود که دانش لازم برای دوره‌های آموزش مجازی را دارند یا در آن حوزه متخصص هستند.

(Learning Record Store (LRS

بانک اطلاعاتی که تحلیل‌ها در خصوص داده‌های آموزشی را ذخیره، مدیریت و اجرا می‌کند. LRS می‌تواند بخشی از LMS باشد که فرمت داده Xapi را پشتیبانی می‌کند یا می‌تواند سیستم مستقلی مانند سیستم خصوصی یادگیری خودتان باشد.

Learning Data

اطلاعاتی که در خصوص فراگیران گروهی یا فردی در طول دوره آموزش آنلاین تولید می‌شود. درگذشته این از فرمت اسکورم گرفته می‌شد، اما امروزه داده‌های یادگیری از فرمت xAPI گرفته می‌شود.

Learning Analytics

اندازه‌گیری، جمع‌آوری، تحلیل و گزارش داده‌هایی که در طول فعالیت‌های یادگیری آنلاین انباشته می‌شوند. تحلیل یادگیری بینش عمیقی نسبت به رفتارها، شایستگی‌ها و تجارب فراگیران ارائه می‌دهد، به علاوه هر جا که نیاز به بهبود داشته باشد، چه در مورد فراگیران و چه محیط یادگیری را شناسایی می‌کند.

Learning Tools Interoperability (LTI) 

استاندارد سیستم متقاطع عملیاتی توسط کنسرسیوم آموزش جهانی IMS ایجاد شده است. این برای اتصال به سامانه‌های آموزشی چون LMS است، با ابزارهای خارجی استانداردشده که دسترسی فزاینده به محتوای آموزشی را در بسیاری موسسات فراهم می‌کند.

Application Programming  Interface (API) 

مجموعه توابع و فرآیندهایی که امکان ایجاد برنامه‌هایی را می‌دهند که دسترسی به ویژگی‌ها یا داده‌های سیستم عامل، اپلیکیشن یا دیگر ابزارها را دارد.

Synchronous Learning

ساختار دوره که به فراگیران حکم می‌کند باید صرف‌نظر از موقعیت جغرافیایی‌شان، به طور همزمان به محتوای دوره دسترسی پیدا کرده و از آن استفاده کنند. یادگیری همزمان، تعامل در زمان واقعی را بین فراگیران و مدرسان امکان‌پذیر می‌سازد، در حالی که یادگیری غیرهمزمان اینگونه نیست.

Asynchronous Learning

فراگیران را قادر می‌سازد تا به دوره‌های آنلاین در زمان‌های مختلف دسترسی داشته باشند و از آن استفاده کنند. این یک مفهوم مرکزی در آموزش مجازی و آموزش وب‌محور (WBT) است و کمک می‌کند تا دوره با سرعتی متناسب با هر یک از فراگیران ارائه شود.

Massive Open Online Course (MOOC) 

یک دوره آنلاین که برای تعداد زیادی از کاربران در هر لحظه ارائه می‌شود، موک (MOOC) می‌تواند هم برای آموزش شرکتی و هم محتوای تحصیلی مورداستفاده قرار گیرد.  علاوه بر ارائه محتوا، MOOC اغلب بحث مشارکتی و تعاملات بین دانش‌آموزان و معلمان یا فراگیران و مربیان را تسهیل می‌کند.


Curation

Powered by Froala Editor

22 فروردین 1401